Assurena Insurance Agency is an independent insurance brokerage agency that carries some of the best coverage options in the entire New USA.

Our Contacts

88 Centre Street North,
Toronto L4W 1C9
advisor@assurena.com admin@assurena.com
+1 (419)-507-0468
+1 (213)-345-0468

Working Hours

Monday
9.00 - 5.00
Tuesday
8.00 - 5.00
Wednesday
8.00 - 5.00
Thursday
8.00 - 5.00
Friday
8.00 - 4.00
Satureday
Closed
Sunday
Closed

Asigurarea Obiectelor Industrial Periculoase

    Asigurarea de răspundere civilă a obiectelor industrial periculoase

    Ești proprietarul unui utilaj industrial care poate produce pagube sănătății sau mediului, în caz de defecțiune? Acum poți avea grijă de proprietățile tale patrimoniale în caz de survenire a unui accident, cu Asigurarea de răspundere civilă a obiectelor industrial periculoase. Cu Brokerul online Qasig poți beneficia de cel mai bun preț pentru poliță, în doar câteva minute. Completează informațiile necesare în calculatorul de asigurări și alegi oferta cea mai avantajoasă propusă de companiile partenere.

    Dacă apar întrebări, contactează-ne la:
    Ce este Asigurarea Obiectelor Industrial Periculoase?

    Asigurarea Obiectelor Industrial Periculoase este singura modalitate de a te proteja în mod eficient împotriva tuturor tipurilor de consecințe negative ale accidentelor produse la instalațiile a căror funcționare este asociată cu riscuri semnificative (care includ nu numai deteriorarea sau distrugerea instalației, ci și daunele aduse terților și mediului). Polița de asigurare este emisă pe numele proprietarului unei instalații industriale periculoase – organizația care exploatează instalația. Acesta poate fi o persoană fizică sau juridică. Obiectul asigurării îl constituie interesele patrimoniale ale proprietarului în legătură cu obligația acestuia de a despăgubi daunele cauzate părților prejudiciate.

    În cazul producerii unui eveniment asigurat, compania de asigurări va rambursa costurile de:

    • acoperire a consecințelor accidentului;
    • pentru salvarea bunurilor și a vieților victimelor;
    • proceduri judiciare și de arbitraj pentru a obține despăgubiri pentru daunele cauzate;
    • investigația preliminară a tuturor circumstanțelor prejudiciului cauzat, precum și a gradului de vinovăție a persoanelor responsabile.
    asigurarea obiectelor industrial periculoase

    Informații utile despre Asigurarea Obiectelor Industrial Periculoase

    1.Care obiecte industriale pot fi asigurate?

    Printre instalațiile de producție periculoase care pot fi asigurate, se numără:

    • instalațiile care produc, utilizează, prelucrează, formează, depozitează, transportă, distrug substanțe periculoase (inflamabile, oxidante, combustibile, explozive, toxice etc.), inclusiv stații de alimentare cu gaze lichefiate din hidrocarburi și/sau carburanți lichizi pentru autovehicule;
    • instalații cu utilizare de echipamente care funcționează la o presiune mai mare de 0,07 Megapascal sau cu o temperatură de încălzire a apei de peste 115 grade Celsius;
    • instalații care produc topituri de metale feroase și neferoase și aliaje pe baza acestor topituri;
    • construcții hidrotehnice - baraje, clădiri ale centralelor hidroelectrice, structuri de deversare, structuri de evacuare și descărcare, tuneluri, canale, stații de pompare, ecluze de navigație, ascensoare pentru nave etc.
    • benzinării pentru carburanți lichizi pentru motoare;
    • ascensoare, platforme de ridicare pentru persoane cu handicap, scări rulante, transportoare de pasageri.

    2.Ce trebuie să faci în caz de eveniment asigurat?

    • Potrivit contractului de Asigurare a Obiectelor Industrial Periculoase, în caz de survenire a unui eveniment asigurat, beneficiarul trebuie:

      • să comunice Asigurătorului despre avaria produsă la obiectul de producţie periculos și urmările acesteia, în termen de maxim trei zile de la momentul evenimentului.
      • să prezinte toate documentele necesare care confirmă circumstanțele de producere a avariei și consecințele acesteia, cu implicarea victimelor care au avut de suferit;
      • să întreprindă acțiunile necesare pentru prevenirea avariilor la obiectul de producţie periculos;
      • timp de trei zile, să informeze compania de asigurări despre decizia judecății, cu scopul recuperării prejudiciilor cauzate vieții, sănătății sau bunurilor și mediului natural, în urma accidentului produs la obiectul industrial.

    3.Care sunt sumele de asigurare?

    Suma de asigurare este stabilită în urma evaluării riscurilor pe care le poate provoca obiectul industrial. În cazul transportului de substanțe periculoase, această valoare este stabilită prin estimarea pagubelor maxime posibile în cazul unui accident.