Assurena Insurance Agency is an independent insurance brokerage agency that carries some of the best coverage options in the entire New USA.

Our Contacts

88 Centre Street North,
Toronto L4W 1C9
advisor@assurena.com admin@assurena.com
+1 (419)-507-0468
+1 (213)-345-0468

Working Hours

Monday
9.00 - 5.00
Tuesday
8.00 - 5.00
Wednesday
8.00 - 5.00
Thursday
8.00 - 5.00
Friday
8.00 - 4.00
Satureday
Closed
Sunday
Closed

Calculator CASCO

Loading...
Comandă Asigurarea CASCO Online.

Ai grijă de tine și mașina ta cu CASCO

Acum poți fi sigur că toate daunele produse propriului autovehicul vor fi rambursate, indiferent de cine este vinovatul accidentului. Alege asigurarea facultativă CASCO și fii pregătit pentru orice situație. Cu brokerul online Qasig ai nevoie de doar câteva minute – completează informațiile solicitate, obține cel mai avantajos preț de la companiile partenere și primește polița direct acasă.

Dacă apar întrebări, contactează-ne la:
01. Calculează prețul

Vrem să-ți oferim cel mai avantajos preț CASCO. Pentru început avem nevoie de câteva informații generale.

02. Introdu datele mașinii

Aici vei indica câteva date din pașaportul tehnic al automobilului pe care îl conduci.

03. Introdu datele personale

Vrem să știm cu cine încheiem un contract de asigurare, prin urmare e nevoie să introduci câteva informații personale.

04. Alege metoda de livrare

Ești aproape gata să mergi cu încredere la volan, doar trebuie să alegi metoda de achitare și modalitatea de livrare a poliței.

Ce este CASCO și de ce ai nevoie de aceasta?

Indiferent dacă ești un șofer începător sau deja experimentat, mereu merită să iei în considerare opțiunea unei asigurări facultative CASCO. Spre deosebire de asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, care ajută la acoperirea pagubelor provocate altor conducători în cazul unui accident, aceasta este disponibilă la discreția fiecărui proprietar auto și are drept scop să protejeze bunurile personale, indiferent de cine a produs accidentul auto. Totodată, beneficiile CASCO se răsfrâng și în caz de acțiuni răufăcătoare a persoanelor terțe, calamități naturale și chiar în situații de furt a vehiculului, părților componente sau pieselor acestuia.

Prețul CASCO este influențat de vechimea, marca, modelul și valoarea pe piață a autoturismului. De asemenea, printre alți factori care duc la modificarea costurilor se numără: vârsta și experiența conducătorului, numărul de persoane admise să conducă, perioada de asigurare (o perioadă mai lungă de un an este mai avantajoasă), istoricul accidentelor șoferului, prezența franșizei etc.

Pachetul inclus în asigurarea CASCO poate fi diferit, în funcție de compania de asigurare și suma pe care e gata să o achite conducătorul. Printre opțiunile adăugătoare se numără posibilitatea de a asigura echipament suplimentar sau chiar viața conducătorului și a pasagerilor, precum și diferite servicii ca remorcarea automobilului avariat, automobil în schimb pe perioada de reparație a propriului vehicul sau asistență tehnică non-stop. De asemenea, asigurarea poate funcționa atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în afara țării, conform condițiilor stipulate în contract.

Înainte de a încheia un contract CASCO este extrem de important să examinezi cu atenție fiecare clauză, pentru a ști în care situații aceasta este valabilă, care este procedura de acoperire a daunei și valoarea franșizei. Solicită cât mai multe detalii de la compania de asigurări pentru a evita orice situație neplăcută și alege servicii de asigurare de încredere, precum cele prin intermediul Qasig.

casco

Informații utile despre Asigurarea CASCO

1.Ce este franșiza și în ce cazuri ai nevoie de aceasta?

Franșiza este în primul rând o modalitate de a reduce semnificativ prețul asigurării, deoarece, în cazul unei polițe CASCO cu franșiză, clientul este de acord ca, în cazul în care mașina este avariată, să acopere pe cont propriu o parte din costurile de reparație. Aceasta are o valoare întotdeauna stabilită dinainte, prin contract.

Valoarea franșizei variază în funcție de compania de asigurări. Aceasta poate fi:

  • o sumă fixă (indiferent de tipul daunei, suma rămâne aceeași);
  • un procent din suma asigurării (costul franșizei va fi unul fix, la fel ca în cazul precedent, indiferent de gravitatea accidentului - ex. pentru o asigurare de 10.000 euro, cu o franșiză de 2%, în situație de avarie asiguratul mereu va trebui să achite 200 de euro);
  • un procent din valoarea fiecărei daune (de exemplu, dacă cota franșizei este de 1% din valoarea pagubelor, atunci în cazul unui accident cu despăgubiri în sumă de 1000 de euro, asiguratul va trebui să achite 10 euro).

Datorită franșizei asigurarea poate fi cu 20-60% mai ieftină. Motivul este că compania de asigurări împarte riscul cu clientul în cazul unei daune, iar cei mai mulți șoferi prudenți și experimentați nu suferă niciun accident pe parcursul timpului de valabilitate a poliței.

Proprietarul automobilului va trebui să achite franșiza în situația care vehicul asigurat este avariat în absența unui vinovat documentat. Astfel, clientul va achita partea sa de sumă, indicată în contract, iar cea mai mare parte va fi acoperită de compania de asigurare. Dacă costurile reparației mașinii nu depășesc valoarea franșizei, clientul acoperă totul singur. În cazul în care daunele nu sunt din vina proprietarului automobilului asigurat cu CASCO și există vinovat, cel din urmă va acoperi costurile franșizei. Pentru a confirma identitatea vinovatului este nevoie de un certificat special emis de către poliția rutieră.

2.Ce trebuie să faci în cazurile de producere a daunelor?

În situațiile care s-a produs o daună, inițial e nevoie să fie întreprinse măsurile necesare pentru diminuarea pagubelor produse. Ulterior, vor fi sesizate organele responsabile, în scopul obținerii documentelor necesare de confirmare a accidentului. În cazul în care există o persoană terță vinovată, va fi necesară o copie a asigurării acestuia.

Dacă a avut loc o situație de daună parțială sau totală, compania de asigurări trebuie informată în scris în decurs de maxim 48 de ore. În cel mult trei zile lucrătoare de la data accidentului, autovehiculul deteriorat va fi prezentat către inspecție, fie la locul avariei sau la compania de asigurări.

Dacă se întâmplă ca vehiculul sau piese a acestuia să fie furate, procedura de sesizare a asiguratorului va fi efectuată timp de cel mult 24 de ore.

3.Ce fac atunci când îmi este refuzată despăgubirea sau suma acesteia este mică?

În urma oricărui accident, compania de asigurări va întocmi un proces-verbal de constatare și evaluare a pagubelor. Nu ezita să-l ceri pentru a vedea informațiile indicate în acesta. La fel, solicită și de la organele competente (poliție, pompieri, doctori etc.) actele în original cu referire la cauzele și circumstanțele accidentului produs.

O altă măsură este să apelezi la experți independenți care se ocupă cu evaluarea bunurilor deteriorate. Totodată, vei avea nevoie și de o confirmare în scris a refuzului de a acoperi daunele, din partea companiei de asigurări. Odată ce acesta nu este gata să răspundă pozitiv la toate pretențiile tale, poți merge cu o cerere în judecată.

Nu uita să avertizezi și alte persoane despre consecințele pe care le-ai suportat. Pentru aceasta poți lăsa o recenzie negativă pe paginile de specialitate. De asemenea, poți sancționa compania apelând la Comisia Națională a Pieței Financiare.

4.În ce situația asigurarea CASCO nu acoperă pagubele?

Cu toate că asigurarea CASCO auto este o modalitate bună pentru a proteja mașina împotriva daunelor și furtului, aceasta nu va proteja de absolut orice. Există mult mai multe cazuri în care compania de asigurări va refuza să plătească:

  • Automobilul a fost deteriorat intenționat sau a fost supus riscurilor de a fi furat (cheile au fost lăsate în interior).
  • Accidentul a avut loc din motiv că conducătorul era sub influența alcoolului sau a drogurilor.
  • Asiguratorul nu a fost informat în scris timp de 48 de ore din momentul producerii accidentului sau în 24 de ore în cazul furtului vehiculului.
  • Autoturismul asigurat a fost predat unei persoane care nu are dreptul de a conduce autovehiculul - nu deține documentele necesare.
  • Raportul de testare tehnică a vehiculului este expirat.
  • Evenimentul asigurat a avut loc în afara teritoriului de funcționare a CASCO.
  • Atunci când automobilul asigurat a fost încărcat, descărcat sau transportat prin orice mijloc de transport (de exemplu, tractarea automobilului).
  • Mijlocul de transport nu a fost utilizat în alte scopuri decât cele spre care este destinat.
  •  

Toate aceste situații vor fi indicate în contractul de asigurare. Prin urmare, înainte de a pune semnătura este necesar să analizați fiecare aspect și să concretizați orice nedumerire cu asiguratorul, pentru a evita situațiile neplăcute.