Assurena Insurance Agency is an independent insurance brokerage agency that carries some of the best coverage options in the entire New USA.

Our Contacts

88 Centre Street North,
Toronto L4W 1C9
advisor@assurena.com admin@assurena.com
+1 (419)-507-0468
+1 (213)-345-0468

Working Hours

Monday
9.00 - 5.00
Tuesday
8.00 - 5.00
Wednesday
8.00 - 5.00
Thursday
8.00 - 5.00
Friday
8.00 - 4.00
Satureday
Closed
Sunday
Closed

Asigurarea Locuinței

    Asigurarea locuinței la prețuri joase cu Qasig

    Vrei să fii sigur că, în caz de accident, nu rămâi fără un acoperiș deasupra capului? Cu polița de asigurare a locuinței vei fi protejat de pagubele oricărui evenimente care îți deteriorează bunurile mobile și imobile. Brokerul online Qasig pune la dispoziția ta un sistem online comod de obținere a celor mai avantajoase prețuri de la companiile de asigurare partenere. Doar completează datele solicitate, iar noi vom avea grijă să întocmim actul și să-l livrăm direct la tine acasă.

    Dacă apar întrebări, contactează-ne la:
    Ce este asigurarea locuinței?

    Locuința și toate bunurile din interiorul acesteia se numără printre cele mai mari investiții din viața noastră. Nimeni nu și-ar dori să suporte consecințele unui accident, care ar duce la deteriorare parțială sau completă a acestora. Metoda cea mai eficientă de protecție împotriva pagubelor produse în urma incendiilor, inundațiilor, cataclismelor, furturilor ș.a. este Asigurarea Complexă a Locuinței, care cuprinde riscurile din trei clase de asigurări, la preț accesibil.

    Asigurarea bunurilor imobile este o poliță benevolă care garantează despăgubiri în caz de deteriorare sau distrugere a oricărui tip de bun imobil (apartament, casă, garaj etc.). Aceasta poate fi aplicată în cazul proprietăților personale, închiriate sau ipotecare. Pentru cele din urmă, deseori, polița este o condiție obligatorie impusă de bănci pentru acordarea creditului. Totuși, beneficiarul decide pe cont propriu la ce companie de asigurări va apela.

    Contractul de asigurare, în majoritatea situațiilor, este încheiat pentru o perioadă de un an.

    Pe lângă imobilul propriu-zis, pot fi asigurate doar obiectele din interiorul acestuia. Asigurarea bunurilor mobile presupune protecția intereselor patrimoniale ale asiguratului, care țin de posesia și utilizarea proprietăților mobile asigurate. Dacă contractul acesteia este încheiat împreună cu cel de asigurare a bunurilor imobile, atunci valoarea primei de poliță va fi în folosul persoanei asigurate. 

    Cea de-a treia clasă de asigurare prevede situațiile când daunele provocate în urma unui accident au afectat nu doar locuința ta, dar și a celor care trăiesc în apropiere. Asigurarea de răspundere civilă faţă de vecini este polița care te va proteja în astfel de cazuri, oferind despăgubiri pentru prejudiciile cauzate unor terți. Încheind un contract de asigurare concomitent cu alte două tipuri de polițe, compania de asigurări oferă reduceri semnificative de preț, iar tu ești protejat de orice incident posibil.

    asigurarea locuintei

    Informații utile despre Asigurarea Locuinței

    1.Ce riscuri acoperă asigurarea locuinței?

    Asiguratul va beneficia de despăgubiri financiare în cazurile care au fost deteriorate sau distruse locuința și/sau bunurile din interiorul acesteia, în urma:

    • calamităților naturale (cutremur, furtună, grindină, inundație);
    • incendiilor, exploziilor sau loviturilor de trăsnet;
    • acţiunilor ilegale ale terţelor persoane  (vandalism, furt, tâlhărie);
    • avariilor reţelelor de încălzire, canalizare şi apeduct.

    Despăgubiri se vor oferi și pentru prejudiciile provocate neintenționat vieții, sănătății și/sau bunurilor persoanelor terță, dacă este deținută polița necesară.

    2.În ce situații compania de asigurări nu oferă despăgubiri?

    Cu toate că contractul de poliță prevede cele mai frecvente evenimente care aduc daune bunurilor imobile și mobile, există unele cazuri când compania de asigurări va refuza oferirea despăgubirilor:

    • a fost depășit termenul de exploatare a obiectului asigurat;
    • evenimentul s-a produs pentru în consecința păstrării unor substanțe explozive;
    • încălcarea regulilor de siguranță la efectuarea lucrărilor de reparație;
    • accidentul este rezultat al stării necorespunzătoare (uzate) a construcţiilor, materialelor şi echipamentelor.

    3.Cum este stabilit costul poliței?

    Costul asigurării de locuință, la fel ca în cazul oricărei alteia, este stabilit în funcție de câțiva factori:

    • valoarea bunului stabilită de către compania de asigurări, prin intermediul chitanțelor, evaluării de către un specialist sau oricare alt mod prevăzut în contract;
    • riscurile pentru care se vor oferi despăgubiri;
    • dacă sunt sau nu instalate sisteme de securitate și instalații antiincendiu;
    • perioada de valabilitate a asigurării;
    • etc.

    Totuși, dacă vrei să asiguri acum locuința, nu trebuie să-ți faci griji de actul de evaluare. Pentru perfectarea poliței nu este nevoie decât de buletinul de identitate și sistemul comod Qasig.

    4.Ce trebuie să fac dacă s-a produs un eveniment asigurat?

    Nu poți ști când se poate produce unul din evenimentele pentru care ai achitat polița de asigurare, dar poți ști cu exactitate care sunt pașii de întreprins.

    Pentru început, vei chema organele competente (poliția, pompierii) și vei solicita încheierea procesului-verbal. În funcție de limitele de timp stabilite în contract, vei contacta compania de asigurări pentru a comunica despre accidentul produs. De regulă, acest termen este de maxim 3-4 zile și este stabilit de prevederile din contract.

    Ulterior, vei îndeplini o cerere către asigurător, cu indicarea locului, timpului și circumstanțelor în care a avut loc evenimentul. Totodată, vei întocmi o listă cu toate bunurile deteriorate sau distruse. La aceasta vei atașa polița de asigurare, bonul fiscal care confirmă achitarea acesteia și actul de constatare a cazului asigurat.

    În cele din urmă, vei aștepta evaluare comisarului de avarie, care va veni la fața locului. Acesta va stabili dacă evenimentul produs este un caz asigurat și va determina mărimea pagubei, în funcție de care va fi decisă suma de despăgubire. Toate informațiile vor fi indicate în actul de constatare a pagubelor, care trebuie să fie întocmit în termen expres conform contractului și calculat începând cu ziua depunerii cererii de către asigurat.