Assurena Insurance Agency is an independent insurance brokerage agency that carries some of the best coverage options in the entire New USA.

Our Contacts

88 Centre Street North,
Toronto L4W 1C9
advisor@assurena.com admin@assurena.com
+1 (419)-507-0468
+1 (213)-345-0468

Working Hours

Monday
9.00 - 5.00
Tuesday
8.00 - 5.00
Wednesday
8.00 - 5.00
Thursday
8.00 - 5.00
Friday
8.00 - 4.00
Satureday
Closed
Sunday
Closed

Asigurarea în Agricultură

    Protejează-ți investițiile făcute în agricultură

    Agricultura este una dintre cele mai riscante industrii — într-un timp scurt poți rămâne fără investițiile și lucrările făcute în ani de zile. Din fericire, asigurarea agricolă te va salva în orice situație, iar cu brokerul online Qasig o poți obține în doar câteva minute. Indică informația solicitată și noi îți vom livra polița direct la domiciliu.

    Dacă apar întrebări, contactează-ne la:
    Ce este Asigurarea în agricultură?

    Domeniul agricol este vulnerabil în fața unor factori necontrolabili și greu de prezis, precum este clima. Orice om de afacere din industrie este conștient de riscurile pe care și le asumă, însă nu își dorește să rămână fără banii investiți. Prin urmare, a fost creată asigurarea în agricultură destinată persoanelor juridice și fizice, care oferă despăgubiri în caz producere a calamităţilor naturale sau altor consecințe neplăcute.

    Potrivit condițiilor serviciului de asigurare, obiectul de asigurare poate fi unul din următoarele:

    • Plantațiile. Aici se regăsesc plantațiile pomicole și viticole tinere (neintrate în rod) și plantațiile multianuale, cu excepția celor care nu sunt întreținute conform cerințelor agricole sau au un grad înalt de rarefiere. Contractul de asigurare este încheiat în funcție de perioadele de supunere unor posibile riscuri, pentru un an sau câteva luni. Vor fi rambursate consecințele produse în caz de: grindină, îngheț inundații, invazie de lăcuste etc. Suma asigurată pentru plantațiile tinere depinde de cheltuielile de plantare și întreținere până în la momentul asigurării, iar pentru cele pe rod, conform costului de bilanț restant.
    • Obiecte asigurate sunt: culturile de primăvară (sfeclă de zahăr, floarea-soarelui, porumb, soia, legume, tutun și cartofi), culturile de vară (grâu, orz, rapiță) și culturile de toamnă (fructe, struguri, pepiniere viticole și pomicole). Contractul de asigurare este încheiat pentru perioada posibilă de producere a riscurilor, precum: secetă excesivă, grindină, înghețuri, pologirea culturilor, inundații, ploi torențiale, invazii lăcuste, incendii etc. Suma de asigurare este egală cu cea a producției, care este stabilită printr-un calcul efectuat cu acordul ambelor părți și care depinde de suprafața totală, productivitatea la un ha și prețul de piață.
    • Pot fi supuse asigurării: ovinele, bovinele, suine, animale de muncă, păsări și altele. Nu va fi întocmit contractul de poliță dacă apar suspiciuni legate de sănătatea animalelor sau în caz că nu sunt respectate normele agricole de întreținere a acestora. Contractul de asigurare este întocmit pe o perioadă de maxim 12 luni, iar printre riscurile asigurate se numără: bolile, calamitățile naturale, accidentele, furturile și altele. Suma de asigurare, în cazul animalelor de prăsilă, este stabilită conform prețurilor de pe piață, iar pentru cele la îngrășat și păsări, potrivit costului de carne și masei medii a unui animal.
    • Tehnica agricolă. Pot fi asigurate: tractoare cu roți, tractoare cu șenile, combine, excavatoare autopropulsat cu căuș, motostivuitoare, cositoare ș.a. Nu va fi supusă protecției tehnica agricolă care nu a fost utilizată o perioadă îndelungată sau cea care nu a fost întreținută conform cerințelor. Contractul de asigurare este întocmit pentru o perioadă de maxim 12 luni și acoperă riscuri ca: accidente rutiere, accidente produse în perioada de exploatare, accidente produse de factori incontrolabili, calamități naturale, acțiuni ilegale produse de terți, furt, jaf, tâlhărie. Suma de asigurare se stabilește reieșind din costul restant și suma solicitată de beneficiar.
    asigurarea in agricultura

    Informații utile despre Asigurarea în Agricultură

    1.Care este subvenționarea primei de asigurare?

    Potrivit Legii Nr. 243-XV din 08.07.2004, după încheierea contractului de asigurare a plantațiilor multianuale, statul Republicii Moldova oferă subvenții în mărime de 50% din prima de asigurare, tuturor persoanelor juridice care încheie un contract de asigurare.

    Prin Hotărârea nr. 455 a Guvernului Republicii Moldova, care se referă la modul de repartizare fondurilor pentru sectorul agricol și rural, în perioada 2017-2021, sunt concretizate riscurile și obiectivele pentru care Statul se angajează să subvenționeze primele de asigurare.

    2.De ce merită să închei un contract de asigurare în agricultură?

    • Persoanele juridice asigurate care se ocupă de creștere și cultivarea culturilor agricole, plantațiilor multianuale și a păsărilor/animalelor domestice, obțin subvenții din partea statului, în mărime de până la 70%.
    • Odată ce ai decis să întocmești o asigurare, ai posibilitatea să achiți prima în două rate, a câte 50%.
    • Înainte de a încheia contractul de poliță, beneficiarul are dreptul să aleagă riscurile pentru care va obține despăgubiri în caz de producere a acestora.
    • Contractul de asigurare poate fi modificat pe parcursul valabilității acestuia. Poate fi întocmită o asigurare suplimentară, în cazul în care producția a fost mai mare decât cea planificată.
    •  

    3.Cum este constatată și calculată mărimea pagubelor produse?

    Plata despăgubirilor de asigurare produse de temperaturile joase, furtunile de praf și spălarea semănăturilor se efectuează pe suprafețele afectate, imediat după perfectarea actului de constatare a pagubelor.

    Odată ce compania de asigurări a fost informată cu privire la producerea riscului asigurat, este formată o comisie cu participarea reprezentanților a: companiei de asigurări, direcției raionale agricultură și industrie alimentară, Departamentului Situații Excepționale și Beneficiarului. Această echipă de persoane competente evaluează nivelul pagubelor produse asupra recoltei, conform unor criterii stabilite. Dacă nu pot fi constatate daunele, se stabilește un nou termen, care, în majoritatea cazurilor, coincide cu cel al recoltării culturii agricole.

    Odată cu calcularea definitivă a pagubelor și finalizarea recoltării, vor fi oferite despăgubirile necesare.